Γιατί είναι απαραίτητη η ζώνη εγκυμοσύνης;

Γιατί είναι απαραίτητη η ζώνη εγκυμοσύνης;

Η ζώνη εγκυμοσύνης αποτελεί έναν σημαντικό σύμμαχο για κάθε μέλλουσα μητέρα. Είναι μία φαρδιά ελαστική ζώνη, την οποία φορά η έγκυος κυρίως στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο της κύησής της. Η ζώνη αυτή εφαρμόζει στην κοιλιά προσφέροντάς της επιπλέον στήριξη. Ουσιαστικά, μια τέτοια ζώνη ανασηκώνει ελαφρώς την κοιλιά, καθώς είναι χαμηλή μπροστά και την κρατάει σταθερή στη σωστή θέση.

Ζώνη εγκυμοσύνης: Είναι άνετη;

Τα μαλακά διαπνέοντα υλικά στην κατασκευή της εξασφαλίζουν άνεση σε κάθε γυναίκα. Η εφαρμογή της είναι πολύ εύκολη, καθώς η γυναικά την προσαρμόζει ανάλογα με το μέγεθος της κοιλιάς της. Έτσι, μπορεί να καλύψει όλα τα στάδια μέχρι τον τοκετό. Η έγκυος μπορεί να φοράει άνετα τη ζώνη και εκτός σπιτιού, καθώς δεν διαγράφει κάτω από τα ρούχα.

Ζώνη εγκυμοσύνης – Πλεονέκτημα 1: Μειώνει τον πόνο

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά της είναι ότι μειώνει τους πόνους της εγκυμοσύνης. Η απότομη αύξηση του βάρους και η γρήγορη αλλαγή του μεγέθους της κοιλιάς είναι φυσικό να προκαλεί δυσφορία στις εγκύους. Περίπου 3 στις 4 γυναίκες αντιμετωπίζουν πόνο στη μέση, την πλάτη και τον αυχένα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, οι γυναίκες αναφέρουν ότι ο πόνος αυτός είναι αρκετά έντονος. Η τοποθέτηση της ζώνης κάτω από την κοιλιά συγκρατεί σωστά το κέντρο βάρους του σώματος. Το αποτέλεσμα είναι να παραμένει η σπονδυλική στήλη της γυναίκας στην ορθή θέση. Μειώνει λοιπόν την επιβάρυνση της οσφυϊκής, πυελικής αλλά και της αυχενικής περιοχής. Έτσι, ανακουφίζει από το αίσθημα πόνου και δυσφορίας.

Ζώνη εγκυμοσύνης – Πλεονέκτημα 2: Βοηθά την έγκυο να παραμείνει δραστήρια

Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης ακόμα και απλές καθημερινές δραστηριότητες μπορεί να μοιάζουν με πρόκληση. Με την υποστήριξη της ζώνης εγκυμοσύνης η γυναίκα διατηρεί την αυτονομία της. Νιώθει άνεση όταν κάθεται και μπορεί να σηκωθεί χωρίς φόβο, καθώς δεν χάνει την ισορροπία της. Επίσης, η ζώνη τής εμπνέει ασφάλεια όταν περπατά, χωρίς να την περιορίζει. Έτσι, η γυναίκα παραμένει δραστήρια, ακόμα και τους τελευταίους μήνες της κύησης.

Ζώνη εγκυμοσύνης – Πλεονέκτημα 3: Επιτρέπει τη γυμναστική

Πολλές γυναίκες διακόπτουν τη γυμναστική κατά την περιόδο της εγκυμοσύνης, είτε λόγω φόβου, είτε λόγω δυσκολίας στην κίνηση. Ωστόσο, η γυμναστική είναι σημαντική για μια μέλλουσα μητέρα, καθώς ενδυναμώνει το σώμα της και της προσφέρει αντοχή. Καθώς η ζώνη εγκυμοσύνης συγκρατεί σταθερή την κοιλιά, η έγκυος μπορεί να συνεχίσει να γυμνάζει  το σώμα της χωρίς ενδοιασμούς χωρίς να ασκείται ανεπιθύμητη πίεση στο έμβρυο.

Ζώνη εγκυμοσύνης – Πλεονέκτημα 4: Βελτιώνει την ψυχολογία

Η εγκυμοσύνη είναι μία περίοδος κατά την οποία η γυναίκα βιώνει πολλές αλλαγές: αλλάζει όχι μόνο το σώμα της αλλά και ο τρόπος ζωής της. Αυτό συχνά προκαλεί άγχος και φόβο στις γυναίκες. Σε συνδυασμό δε με τη δυσφορία και τον πόνο, επιδρούν αρνητικά στην ψυχολογία της. Η ζώνη εγκυμοσύνης, όμως, δίνει στη γυναίκα το αίσθημα ασφάλειας και τη βοηθά να είναι ενεργή στην καθημερινότητά της. Έτσι, βελτιώνει σημαντικά την ψυχολογία της.

Η πρόταση της εταιρείας “KΥΡΙΤΣΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΑ“

Για να μειώσετε τη δυσφορία και τον πόνο και να παραμείνετε άνετη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, επιλέξτε τη ζώνη εγκυμοσύνης ACE-601 της σειράς Actius Ισπανίας. Το μαλακό υλικό της εφαρμόζει τέλεια στην κοιλιά χωρίς να την πιέζει. Επίσης, μπορείτε να τη ρυθμίζετε εύκολα όσο μεγαλώνει η κοιλιά σας, καθώς κλείνει με αυτοκόλλητο velcro.  Έτσι, προσαρμόζετε εσείς το μέγεθος που θέλετε ανάλογα με τις ανάγκες σας.

 

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο: «Γιατί είναι απαραίτητη η ζώνη εγκυμοσύνης;»;

Διαβάστε περισσότερα κείμενα που σας ενδιαφέρουν στο blog μας

Καλάθι
Προϊόντα 0
Το καλάθι σας είναι άδειο