Άθληση & εξοπλισμός: Κορυφαία βοηθήματα για την προπόνησή σας

Άθληση & εξοπλισμός: Κορυφαία βοηθήματα για την προπόνησή σας

Άθληση και εξοπλισμός: Ένας συνδυασμός που φέρνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όχι μόνο ενισχύει την όλη προσπάθεια και τη συνολική μυϊκή ανάπλαση, αλλά καθησυχάζει προπονητές, φυσιοθεραπευτές και ορθοπαιδικούς. Γιατί; Διότι σε πολλές περιπτώσεις ο σωστός εξοπλισμός είναι εχέγγυο πως η άσκηση θα γίνει σωστά, αποδοτικά και με ασφάλεια. Ως γνωστόν, δεν θέλει (πολύ) κόπο, όσο κυρίως (τον κατάλληλο) τρόπο! Αν λοιπόν ψάχνετε για τον κατάλληλη εξοπλισμό που θα πλαισιώσει την άσκησή σας, τότε είστε στο σωστό σημείο! Στο παρόν άρθρο θα βρείτε τα κορυφαία βοηθήματα που θα απογειώσουν την προπόνησή σας, κάνοντας την άθληση πιο ενδιαφέρουσα και παραγωγική!

Άθληση & εξοπλισμός – Βοήθημα 1: Ελαστική Επιγονατίδα Με Ένθετο Σιλικόνης & Ελάσματα Genutrain Bauerfeind

Ένα βοήθημα που σταθεροποιεί, ενεργοποιεί και αποφορτίζει την άρθρωση του γονάτου χάρη στο ένθετο σιλικόνης που περιέχει. Κάνοντας ελαφριές μαλάξεις στην περιοχή της άρθρωσης ανακουφίζει από τις ενοχλήσεις και διεγείρει τη μεταβολική απόκριση του σώματος αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος στην πάσχουσα περιοχή μειώνοντας έτσι τον πόνο και το πρήξιμο μέσα και γύρω από το γόνατο.

Βοήθημα 2: Ελαστική Επιαγκωνίδα OS-6230 Orliman Sport

Σχεδιασμένη για μέγιστη ευκολία και με άριστη εφαρμογή χάρη στην ελαστική και χωρίς ραφές κατασκευή της.Η επιαγκωνίδα διαθέτει μαξιλαράκια σιλικόνης που ανακατανέμουν τη συμπίεση στον έσω και έξω  επικόνδυλο και έναν ελαστικό ιμάντα συμπίεσης για εξατομικευμένη προσαρμογή της πίεσης. Ιδανική και για τα δύο χέρια για περιπτώσης tennis/golf elbow.

Άθληση & εξοπλισμός – Βοήθημα 3: Αθλητικές Κάλτσες Συμπίεσης Κάτω Γόνατος Class I Sports Socks Performance Bauerfeind

Η νέα γενιά αθλητικών καλτσών! Ασκώντας μια αισθητή συμπίεση στο πόδι βελτιώνουν αποτελεσματικά την αιμάτωση.Ειδικές ζώνες στήριξης του μυ της γάμπας,του αστραγάλου,του αχίλλειου τένοντα  και της ποδικής καμάρας συμβάλλουν στην καλύτερη δυνατή αθλητική επίδοση.Κατασκευασμένες σε μεγάλο ποσοστό από μικροΐνες, έχουν  ελαφριά αίσθηση και καλή διαπνοή.

 Βοήθημα 4: Επιστραγαλίδα Σιλικόνης Malleotrain Bauerfeind

Η εν λόγω επιστραγαλίδα διαφέρει απ’ό,τι έχετε δοκιμάσει ως τώρα.Σχεδιασμένη από σφικτό αλλά ελαστικό πλεκτό ύφασμα  προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση καθώς ασκεί ένα απαλό μασάζ διαλείπουσας συμπίεσης με κάθε κίνηση ανακουφίζοντας  έτσι την περιοχή και τονώνοντας  την κυκλοφορία του αίματος.Διαθέτει δύο ανεξάρτητα επιθέματα  σιλικόνης αριστερά και δεξιά,που αναδιανέμουν την πίεση στον περιβάλλοντα μαλακό ιστό, εξουδετερώνοντας ουσιαστικά το πρήξιμο!

Άθληση & εξοπλισμός – Βοήθημα 5: Ιμάντας Επικονδυλίτιδας Σιλικόνης Epipoint Bauerfeind

Ιδανικός για στοχευμένη συμπίεση στους μύες και στους τένοντες του πλάγιου τμήματος του αντιβραχίου. Με υλικά φιλικά προς το δέρμα και άνετο σχεδιασμό, είναι ό,τι πρέπει για μία καθημερινή χρήση καθώς δίνει λύση στην ενόχληση που αισθανόμαστε όταν διαγνωστούμε με tennis/golf elbow.

Βοήθημα 6: Ελαστική Ζώνη Οσφύος/ Μέσης Lumboloc Bauerfeind

            Χάρη στα ενσωματωμένα ανατομικά διαμορφωμένα στηρίγματα από ανοξείδωτο χάλυβα, συμβάλλει στην ανόρθωση της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Με τον τρόπο αυτό, απελευθερώνει την ένταση και ανακουφίζει από τον πόνο.  Το σφιχτό πλεκτό της ζώνης δημιουργεί ελαφριά αντίσταση κατά την κίνηση και το μασάζ και τονώνει τους σταθεροποιητικούς μύες.

Άθληση & εξοπλισμός – Βοήθημα 7: Τροχαλία Ασκήσεων Ώμων 

To σετ τροχαλίας ώμου είναι ένα πολύ χρήσιμο βοήθημα για την άσκηση αλλά και την αποκατάσταση. Στερεώστε τo εύκολα στην πόρτα ή σε παρόμοια κατασκευή, για την ανάπτυξη δύναμης και κινητικότητας στο άνω μέρος του σώματος. Απλή στη χρήση και κατασκευασμένη από στιβαρά υλικά, υπόσχεται χρόνια χρήσης χωρίς προβλήματα στο σπίτι ή σε επαγγελματικό περιβάλλον φροντίδας. Η Τροχαλία ασκήσεων ώμων περιλαμβάνει τροχαλία, λαβές ασφαλείας, νάιλον κορδόνι και τη βάση της πόρτας.

Βοήθημα 8: Γυμναστής-Πεντάλ

Ο Γυμναστής με πεντάλ αναλαμβάνει τον ρόλο της ενδυνάμωσης των μυών με διαβαθμίσεις, με γνώμονα το στάδιο αποθεραπείας που είναι ο χρήστης. Οι διαθέσιμες επιλογές, είναι οι: Vermeiren, Garcia και Scudotex.

Άθληση & εξοπλισμός – Βοήθημα 9: Λάστιχο ενδυνάμωσης

Ένα λάστιχο ενδυνάμωσης από LATEX, το οποίο είναι ιδανικό τόσο για παθητικές, όσο και ενεργητικές θεραπείες. Είναι διαθέσιμο σε 5 διαφορετικές διακυμάνσεις ελαστικότητας 150 εκατοστών, αναλόγως το χρώμα του. Συγκεκριμένα:

  • Κίτρινο – Πολύ Ελαφρύ
  • Kόκκινο – Ελαφρύ
  • Πράσινο – Μέτριο
  • Μπλε – Δυνατό
  • Μαύρο – Extra Δυνατό

Βοήθημα 10: Ταινία κινησιοθεραπείας

Μια θεραπευτική ταινία με στρατηγική εφαρμογή στο σώμα, για να παρέχει υποστήριξη, να ελαττώνει πόνους και πρήξιμο από τραυματισμούς, καθώς και να βελτιώνει την κυκλοφορία της λέμφου και του αίματος στην πάσχουσα περιοχή. Η Ταινία Κινησιοθεραπείας (kinesiotape) Afrodite είναι αδιάβροχη και αυτοκόλλητη.  Είναι μέτριας σκληρότητας και διατίθεται σε ρολό 5 εκ πλάτους και μάκρους 5 μέτρων.

Διαβάστε περισσότερα κείμενα στο Κυρίτσης Ορθοπαιδικά Blog.

Καλάθι
Προϊόντα 0
Το καλάθι σας είναι άδειο