Πώς οι κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης βοηθούν στον διαβήτη;

Πώς οι κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης βοηθούν στον διαβήτη;

Οι κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης, είναι ένας ειδικός τύπος κάλτσας ο οποίος πιέζει κατάλληλα και με μέτρο στο σημείο εφαρμογής. Έτσι, βοηθά σημαντικά το φλεβικό σύστημα, τη ροή αίματος καθώς και τη λειτουργία της καρδιάς. Το μόνο βέβαιο, είναι ότι οι κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης, προσφέρουν πολλά περισσότερα από τις απλές κάλτσες!

Κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης: Πότε πρέπει να τις φοράμε;

Καταρχάς, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων φορά τις κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης για να επωφεληθεί από τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Επιπλέον όμως, υπάρχει ένα πλήθος παθήσεων όπου η εφαρμογή τέτοιων καλτσών μπορεί να αποδειχθεί πολλαπλά ωφέλιμη και χρήσιμη. Επομένως, είτε για ανακούφιση είτε για πρόληψη, οι κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης βοηθούν σημαντικά τις ακόλουθες παθήσεις:

  • Διαβήτης,
  • Χρόνια φλεβική ανεπάρκεια,
  • Φλεβική θρόμβωση,
  • Αραχνοειδείς φλέβες,
  • Κιρσοί κάτω άκρων,
  • Μουδιάσματα και κράμπες κατά τις αθλητικές δραστηριότητες,
  • Σύνδρομο της οικονομικής θέσης ή αλλιώς εν βάθει φλεβική θρόμβωση: Η πάθηση αυτή παρουσιάζει θρόμβους σε εν τω βάθει φλέβα συνήθως μετά από πολύωρη ακινησία (π.χ. μακρινό ταξίδι).

Ποια ευεργετικά αποτελέσματα προσφέρουν οι κάλτσες συμπίεσης

Τα ευεργετικά αποτελέσματα που μπορεί να προσφέρει η χρήση καλτσών διαβαθμισμένης συμπίεσης, είναι τα παρακάτω:

  • Βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος,
  • Περιορισμός του πρηξίματος, εφόσον υπήρχε
  • Ενίσχυση της λεμφικής παροχέτευσης,
  • Έλεγχος ορθοστατικής υπότασης,
  • Αίσθημα ανακούφισης κάτω άκρων,
  • Μείωση του πόνου λόγω φλεβικών δυσλειτουργιών,
  • Πρόληψη φλεβικής στάσης σε κάτω άκρα και διάταση φλεβών,
  • Πρόληψη σχηματισμού φλεβικών ελκών και θρομβώσεων,
  • Αναστροφή στη φλεβική υπέρταση.

 Κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης και διαβήτης

Σημαντική η πρόληψη, αλλά συχνά, όπως μάλιστα προαναφέραμε, οι κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης παρέχουν ανακούφιση και σε άτομα που ήδη πάσχουν από κάποια πάθηση. Όπως ακριβώς στην περίπτωση του διαβήτη. Για τους διαβητικούς, η φροντίδα των ποδιών είναι κομβικής σημασίας, καθώς υπάρχει κίνδυνος νευροπάθειας και προβλημάτων στην κυκλοφορία του αίματος. Παράλληλα, είναι ιδιαίτερα αυξημένος και ο κίνδυνος για έλκη αλλά και λοιμώξεις στα πόδια. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση η επιλογή πρέπει να γίνεται προσεκτικά και με την καθοδήγηση κάποιου ειδικού.

Τι πρέπει να προσέξει κάποιος διαβητικός

Πίεση και Προσαρμογή: Οι κάλτσες πρέπει να παρέχουν τη σωστή πίεση χωρίς να προκαλούν επιπλέον προβλήματα στην κυκλοφορία. Η πίεση πρέπει να είναι αρκετή για να βελτιώσει τη ροή του αίματος, αλλά όχι τόσο έντονη ώστε να επιδεινώσει την κυκλοφορία ή να προκαλέσει δυσφορία.

Υλικά: Οι κάλτσες θα πρέπει να είναι φτιαγμένες από υλικά που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει και να παρεμποδίζουν την εμφάνιση υγρασίας. Επίσης, πρέπει να είναι χωρίς ραφές ή να έχουν ραφές που δεν προκαλούν τριβές.

Έλεγχος ποδιών: Τα άτομα με διαβήτη πρέπει να ελέγχουν τα πόδια τους καθημερινά για πιθανά σημάδια ερεθισμού, έλκη ή άλλες ανωμαλίες όταν χρησιμοποιούν κάλτσες συμπίεσης.

Για κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης, μόνο στην εταιρεία Κυρίτσης!

Στην εταιρεία Κυρίτσης Ορθοπαιδικά θα βρείτε διαθέσιμες τις εξειδικευμένες ελαστικές διαβητικές κάλτσες της κορυφαίας εταιρίας Orliman, που συμβάλλουν τα μέγιστα στην αποφυγή ανάπτυξης μυκήτων, βακτηρίων και εκζεμάτων όπως και στην πρόληψη διάφορων λοιμώξεων.

Είτε σας παρότρυνε ο θεράπων ιατρός σας να φορέσετε κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης, είτε κρίνατε οι ίδιοι πως τις έχετε ανάγκη, η λύση είναι μονόδρομος: Ελάτε στο πλησιέστερο κατάστημα Κυρίτσης Ορθοπαιδικά και εξηγήστε μας το πρόβλημά σας. Το έμπειρο και άρτια καταρτισμένο προσωπικό μας, θα σας δώσει την κατάλληλη συμβουλή και πρόταση, ώστε να επιστρέψετε στην πρότερη καθημερινότητά σας!

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Πώς οι κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης βοηθούν στον διαβήτη»;

Διαβάστε περισσότερα κείμενα στο Κυρίτσης Ορθοπαιδικά Blog.

Καλάθι
Προϊόντα 0
Το καλάθι σας είναι άδειο