Κάλτσες συμπίεσης: Πώς να επιλέξετε τις κατάλληλες για εσάς

Κάλτσες συμπίεσης: Πώς να επιλέξετε τις κατάλληλες για εσάς

Οι κάλτσες συμπίεσης (ή κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης), είναι ειδικοί τύποι κάλτσας που ασκούν πίεση, στοχευμένα στην πάσχουσα περιοχή. Με τον τρόπο αυτό, βοηθούν το φλεβικό σύστημα και κατ’ επέκταση τη ροή του αίματος και την καρδιακή λειτουργία. Μπορούν λοιπόν να έχουν τόσο προληπτική όσο και θεραπευτική δράση. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι κάλτσες συμπίεσης δεν διατηρούν απλώς τα πόδια σας στεγνά και ζεστά. Απεναντίας, κάνουν πολλά περισσότερα από τις κοινές κάλτσες!

Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να φοράμε κάλτσες συμπίεσης;

Εκτός των περιπτώσεων όπου η χρήση καλτσών συμπίεσης είναι προληπτική, υπάρχει πλήθος παθήσεων που η συμβολή τους είναι εξαιρετικά χρήσιμη. Αυτές οι παθήσεις, είναι οι ακόλουθες:

  • Κιρσοί κάτω άκρων
  • Φλεβική ανεπάρκεια
  • Αραχνοειδείς φλέβες,
  • Εν βάθει φλεβική θρόμβωση
  • Σύνδρομο της οικονομικής θέσης: Η κατάσταση αυτή προκύπτει μετά  από πολύωρο ταξίδι σε καθιστή θέση αδράνειας.
  • Επίσης στην περιόδο εγκυμοσύνης για τις γυναίκες καθώς και σε κάθε αθλητική δραστηριότητα για αποφυγή κράμπας/μουδιάσματος

Κάλτσες συμπίεσης: Ποια είναι τα ευεργετικά αποτελέσματα που προσφέρουν

Τα ευεργετικά αποτελέσματα από τη χρήση καλτσών συμπίεσης, είναι τα ακόλουθα:

  • Μείωση πρηξίματος (εφόσον υπήρχε),
  • Βελτίωση της φλεβικής κυκλοφορίας,
  • Τόνωση της λεμφικής παροχέτευσης,
  • Διαχείριση της ορθοστατικής υπότασης,
  • Πρόληψη της φλεβικής στάσης στα κάτω άκρα και διάτασης φλεβών,
  • Πρόληψη του σχηματισμού φλεβικών ελκών και θρομβώσεων,
  • Αίσθηση ξεκούρασης στα κάτω άκρα,
  • Περιορισμός του πόνου λόγω φλεβικών προβλημάτων
  • Αναστροφή στη φλεβική υπέρταση.

Κάλτσες συμπίεσης: Ποιοι μπορούν να δουν σημαντικό όφελος από τη χρήση τους

Αθλούμενοι: Όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό, αποκομίζουν σημαντικά οφέλη χρησιμοποιώντας κάλτσες συμπίεσης. Το βασικότερο είναι πως με αυτές, η ροή του αίματος είναι σαφώς βελτιωμένη, επομένως και η παροχή του οξυγόνου στους ιστούς που το έχουν ανάγκη. Οι αθλητικές κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης της εταιρείας Κυρίτσης Ορθοπαιδικά μειώνουν σημαντικά και τον χρόνο αποκατάστασης μετά από έντονες προπονήσεις ή μυΐκούς τραυματισμούς.

Οι έχοντες καθιστική ζωή: Όσοι απασχολούνται σε εργασίες με περιορισμένη κινητικότητα ή κάνουν χρήση αναπηρικού αμαξιδίου θα επωφεληθούν σημαντικά από αυτές. Με τις κάλτσες συμπίεσης, θα αποφύγουν το πρήξιμο από την παρατεταμένη αδράνεια των μυών και θα έχουν υγιή πόδια. Παρόμοια περίπτωση αποτελούν και όσοι εργάζονται όρθιοι για πολλές ώρες ή οι γυναίκες που φορούν για πολλή ώρα ψηλοτάκουνα υποδήματα. Οι Κάλτσες Θεραπείας Διαβαθμισμένης Συμπίεσης Class I & II των κορυφαίων εταιριών Bauerfeind & Piazza είναι η λύση στο πρόβλημά σας, πάντα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού.

Στις εγκύους: Οι κάλτσες συμπίεσης είναι ιδιαιτέρως βοηθητικές για τις εγκύους σε οποιοδήποτε στάδιο της κύησης. Προλαμβάνουν τη δημιουργία κιρσών, μειώνουν αισθητά τα πρηξίματα και παρέχουν μια αίσθηση ξεκούρασης. Τα καλσόν εγκυμοσύνης είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε!

Όσοι ταξιδεύουν συχνά αεροπορικώς: Η έντονη ατμοσφαιρική πίεση δημιουργεί σταδιακά έντονη φλεβική ανεπάρκεια σε όσους ταξιδεύουν με το αεροπλάνο συχνά. Αυτό ακριβώς είναι που προλαμβάνουν οι κάλτσες συμπίεσης, απομακρύνοντας αυτόν τον κίνδυνο. Στην εταιρεία Κυρίτσης Ορθοπαιδικά, θα βρείτε κάλτσες πρόληψης κάτω γόνατος, κάλτσες ριζομηρίου και καλσόν ελαφριάς συμπίεσης 40, 70 και 140 denier των κορυφαίων εταιριών Bauerfeind & Piazza.

Οι πάσχοντες από λεμφοιδήματα ή διαβήτη: Καλή η πρόληψη, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις, όπως προαναφέραμε, οι κάλτσες συμπίεσης προσφέρουν ανακούφιση και σε άτομα που ήδη πάσχουν από κάποια πάθηση. Στην εταιρεία Κυρίτσης Ορθοπαιδικά θα βρείτε εξειδικευμένες Κάλτσες Λεμφοιδήματος Κλάσης 1 – 2 – 3 της κορυφαίας εταιρίας Bauerfeind, κατόπιν λήψης μέτρων. Επιπλέον, θα βρείτε διαθέσιμες ελαστικές διαβητικές κάλτσες της κορυφαίας εταιρίας Orliman, ιδανικές για την πρόληψη λοιμώξεων και την αποφυγή ανάπτυξης βακτηρίων, μυκήτων και εκζέματος.

 Για κάλτσες συμπίεσης, μόνο Κυρίτσης Ορθοπαιδικά!

Είτε σας έχει συστήσει ο θεράπων ιατρός σας να φορέσετε κάλτσες συμπίεσης, είτε θεωρείτε πως τις έχετε ανάγκη από μόνοι σας, μία είναι η λύση: Μεταβείτε στο πλησιέστερο κατάστημα Κυρίτσης Ορθοπαιδικά και πείτε μας το πρόβλημά σας. Το έμπειρο και άρτια καταρτισμένο προσωπικό μας, θα σας δώσει την κατάλληλη συμβουλή και πρόταση, ώστε να ξαναβρείτε τα πατήματά σας!

Διαβάστε περισσότερα κείμενα στο Κυρίτσης Ορθοπαιδικά Blog.

Καλάθι
Προϊόντα 0
Το καλάθι σας είναι άδειο