Παπούτσια ανατομικά: Η καλύτερη πρόληψη & θεραπεία

Παπούτσια ανατομικά: Η καλύτερη πρόληψη & θεραπεία

Παπούτσια ανατομικά: Μια ειδική κατηγορία υποδημάτων, με στόχο την πρόληψη ή τη θεραπεία παθήσεων των ποδιών. Τα ανθρώπινα πέλματα βοηθούν στο να στεκόμαστε, να περπατάμε, να τρέχουμε, να στηρίζουμε το βάρος μας ή να αθλούμαστε συστηματικά. Όταν όμως κάνουμε… κατάχρηση της «αντοχής» των πελμάτων μας, χρειάζονται κι αυτά κάποια βοήθεια. Σε διαφορετική περίπτωση, επιβαρύνουμε υπέρ του δέοντος τις αρθρώσεις μας με διαρκή έκθεση σε κραδασμούς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκαλούμε διάφορες παθήσεις και φθορές, βραχυπρόθεσμα ή μακροχρόνια, στο μυοσκελετικό μας σύστημα.

Παπούτσια ανατομικά: Πώς προσφέρουν ανακούφιση, πρόληψη ή θεραπειά;

Όπως λοιπόν προαναφέραμε, τα ανατομικά παπούτσια είναι ο νο 1 σύμμαχος των κάτω άκρων. Ο σχεδιασμός τους, είναι τέτοιος ώστε να ανακουφίζει τα πόδια από την πίεση που βιώνουν από τους κραδασμούς ή την όρθια στάση. Προλαμβάνουν ή βελτιώνουν παθήσεις όπως τον πόνο στη μέση και τη σπονδυλική στήλη, το πρήξιμο, το μούδιασμα, τη φλεβίτιδα και άλλες. Τα ανατομικά παπούτσια, είναι συνήθως κατασκευασμένα από μαλακά δέρματα,  ελαστικές σόλες που εφάπτονται  ιδανικά στο πέλμα χωρίς πίεση. Επιπλέον, είναι πολύ ελαφριά, με αντικραδασμικούς πάτους

Παπούτσια ανατομικά: Ποια είναι δηλαδή τα πλεονεκτήματά τους;

Ασφαλώς, με τέτοια αποτελεσματικότητα, τα ανατομικά παπούτσια περιλαμβάνουν μια πληθώρα προτερημάτων, συγκριτικά με τα κοινά υποδήματα. Συνοψίζοντας λοιπόν, μπορούμε να καταλήξουμε στα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • Συμβάλουν στη μέγιστη απορρόφηση κραδασμών κατά την κίνηση αλλά και τη στάση. Έτσι επιβαρύνονται λιγότερο η σπονδυλική στήλη, η μέση, τα γόνατα και το μετατάρσιο

Βελτιώνουν αισθητά τη στάση του σώματος κατά τη στάση,τη βάδιση και το τρέξιμο καθώς κατανέμουν ομοιόμορφα το βάρος στα πέλματα.

  • Ελαχιστοποιούν την τριβή στα πέλματα, η οποία είναι υπεύθυνη για κάλους, φουσκάλες,κότσι και λοιπούς μικροτραυματισμούς.
  • Περιορίζουν τη μυϊκή κόπωση και την ασκούμενη πίεση σε τένοντες όπως ο αχίλλειος και ανακουφίζουν από καταστάσεις όπως ο άκανθας ή η πελματιαία απονευρωσίτιδα.
  • Προλαμβάνουν πιθανές παθήσεις όπως η φλεβίτιδα ή οι τραυματισμοί στις αρθρώσεις.

Παπούτσια ανατομικά: Για ποιες κατηγορίες ανθρώπων είναι ιδανικά;

Αφορούν κυρίως ανθρώπους με επαγγέλματα που περιλαμβάνουν πολύωρη ορθοστασία, αθλούμενους, υπέρβαρους, ηλικιωμένους ή γυναίκες που φορούν ψηλοτάκουνα σε καθημερινή βάση. Όμως, παπούτσια ανατομικά μπορεί να φορέσει και οποιοσδήποτε το επιθυμεί: είτε για να ξεκουράσει τα πόδια του, είτε για να διορθώσει τη στάση του σώματός του.

Παπούτσια ανατομικά: Πώς θα καταλάβω ότι τα έχω ανάγκη;

Είτε ανήκετε, είτε όχι σε κάποια από τις άνωθεν κατηγορίες, υπάρχουν κάποια σημάδια που δεν μπορείτε να αγνοήσετε. Αν λοιπόν έχετε κάποιο από τα ακόλουθα συμπτώματα τα ανατομικά παπούτσια είναι σίγουρα μια λύση που θα βοηθήσει:

  • Μούδιασμα
  • Μυρμήγκιασμα
  • Πόνος στη πτέρνα
  • Τενοντίτιδα
  • Επίμονη οσφυαλγία
  • Πόνοι στα γόνατα ή τους αστραγάλους.

Η λύση των εξατομικευμένων ορθωτικών πάτων

Μια επιλογή που γίνεται όλο και περισσότερο δημοφιλής, είναι η εφαρμογή εξατομικευμένων ορθωτικών πάτων. Τα βοηθήματα αυτά, ο σχεδιασμός των οποίων γίνεται με ακρίβεια χιλιοστού μετατρέπουν κάθε παπούτσι σε ανατομικό. Αποτελούν μια επιστημονική προσέγγιση για τη βελτίωση και την προστασία της υγείας των κάτω άκρων. Εν αντιθέσει με τους κοινούς, οι ορθωτικοί πάτοι, με τη σωστή κατανομή του βάρους του πέλματος εξαλείφουν κούραση και πόνους. Το εντυπωσιακό είναι πως ο παθών, θα νιώσει τη διαφορά από τις πρώτες  ημέρες δοκιμής. Απαραίτητη προϋπόθεση για τον σχεδιασμό εξατομικευμένων βοηθημάτων είναι το πελματογράφημα για τη σωστή καταγραφή των ανατομικών χαρακτηριστικών.

Για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, την απόλυτη αξιοπιστία και τον μέγιστο επαγγελματισμό η εταιρεία Κυρίτσης Ορθοπαιδικά έχει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Αξιοποιεί τον υπερσύγχρονο ψηφιακό πελματογράφο PedCad, με σύστημα τρισδιάστατης ψηφιακής φωτομετρικής στατικής μέτρησης που αποτυπώνει με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια τις ανατομικές ιδιαιτερότητες των ποδιών.

Παπούτσια ανατομικά ή ορθωτικούς πάτους: Τι να επιλέξω;

Η σωστή απάντηση είναι: Και τα δύο! Ένα ζευγάρι παπούτσια ανατομικά για τις απαιτητικές ώρες στην εργασία και ορθωτικούς πάτους που εφαρμόζουν σε όλα τα παπούτσια σας: Από την άθληση και τη βόλτα μέχρι τη βραδινή έξοδο!

Μόνο έτσι θα έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, σε πρόληψη και θεραπεία. Τα πόδια σας αξίζουν το καλύτερο και οφείλετε να τους το παρέχετε! Δεν κάνουν και λίγα για εσάς!

Διαβάστε περισσότερα κείμενα στο Κυρίτσης Ορθοπαιδικά Blog.

Καλάθι
Προϊόντα 0
Το καλάθι σας είναι άδειο