Πόνος στη μέση: Τι να κάνετε για να ανακουφιστείτε;

Πόνος στη μέση: Τι να κάνετε για να ανακουφιστείτε;

Ο πόνος στη μέση, είναι ίσως μία από τις συχνότερες παθήσεις και σίγουρα κάτι για το οποίο όλοι έχουμε παραπονεθεί! Περίπου το 80% του συνολικού πληθυσμού της Γης, κάποια στιγμή βίωσε ή θα βιώσει μια ενόχληση στη μέση. Την ίδια ώρα, για τον πόνο στη μέση ή αλλιώς την οσφυαλγία, ισχύουν τα εξής:

 

  • Ενοχοποιείται για το περίπου 25% των προσωρινών και το 40% των μόνιμων αναπηριών.
  • Συνήθως οφείλεται σε εκφύλιση των κατώτερων οσφυϊκών διαστημάτων που είναι αυτά με μεγαλύτερη κινητικότητα,ξεκινάει με λίγα λόγια από την εκφύλιση των μεσοσπονδύλιων δίσκων.
  • Αποτελεί τον βασικό υπαίτιο λήψης αναρρωτικών αδειών και
  • Είναι από τους πιο συχνούς λόγους επίσκεψης στα νοσοκομεία.

            Πόνος στη μέση: Ποια είναι τα βασικότερα συμπτώματα

Αφόρητος πόνος: Δεν μιλάμε για απλό πόνο, αλλά για κάτι διαρκές και παρατεταμένο, σαν να σας διαπερνούν καρφιά.

Κόπωση και αστάθεια: Το αποτέλεσμα του έντονου αυτού πόνου είναι να υπάρξει έντονη κόπωση, αδιαθεσία ίσως και αστάθεια στα πόδια του ασθενούς.

Μικρή κινητικότητα: Ο πολύ έντονος πόνος, προκαλεί και μεγάλο περιορισμό στην κινητικότητα. Όσο πιο πολλή κίνηση υπάρχει, τόσο η ένταση του πόνου μεγαλώνει και ο παθών αναγκαστικά την περιορίζει στο ελάχιστο.

Ευαισθησία: Λόγω του αφόρητου πόνου, ο ασθενής δεν αντέχει ούτε την παραμικρή επαφή στην πληγείσα περιοχή στη μέση. Ο πόνος στη μέση είναι τόσο οξύς που ακόμα και ένα ανεπαίσθητο άγγιγμα μπορεί να έχει την αίσθηση του χτυπήματος από ηλεκτρικό ρεύμα!

Πόνος στη μέση: Οι πλέον αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης

Επίσκεψη σε γιατρό: Αν τα συμπτώματα της οσφυαλγίας επιμένουν ή χειροτερεύουν, τότε μεταβείτε άμεσα σε κάποιον ειδικό. Ίσως το πρόβλημα είναι σοβαρότερο από όσο νομίζατε και να έχει ανάγκη άμεσης αξιολόγησης και αντιμετώπισης.

Φαρμακευτική αγωγή: Σε αρκετές περιπτώσεις, ο γιατρός ίσως προτείνει τη λήψη αντιφλεγμονώδων φαρμάκων ή μυοχαλαρωτικών για την άμεση ανακούφιση από τον πόνο.

Εφαρμογή πάγου ή κρύου επιθέματος: Με μια πετσέτα, τυλίξτε μια παγοκύστη ή λίγα παγάκια και ακουμπήστε τη στην περιοχή που πονάτε. Επαναλάβετε τη διαδικασία, κάθε δύο ώρες για τις πρώτες 2 ημέρες από όταν ξεκίνησε ο πόνος στη μέση. Είναι ίσως από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης του πόνου στη μέση.

Ξεκούραση: Επιτρέψτε στο σώμα σας να πάρει μερικές μέρες… και να ηρεμήσει. Έτσι το σώμα θα αναρρώσει από τον φόρτο εργασίας και εσείς θα απαλλαγείτε από τον πόνο στη μέση!

Φυσικοθεραπείες: Με τη βοήθεια ενός φυσικοθεραπευτή ή και μόνοι σας κάντε ασκήσεις ενδυνάμωσης. Ο πόνος θα αρχίσει να υποχωρεί αργά αλλά σταθερά ενώ θα δείτε σημαντική βελτίωση και στην κινητικότητά σας.

Ζεστές κομπρέσες ή ζεστά επιθέματα: Αφού περάσουν οι πρώτες 2 μέρες, τοποθετήστε ζεστές κομπρέσες στο σημείο που βιώνετε εντονότερα τον πόνο. Με τον τρόπο αυτό, θα χαλαρώσετε τους μυς σας νιώθοντας σημαντική ανακούφιση.

Ζώνη στήριξης: Αναμφίβολα, η οσφυϊκή στήριξη με ζώνες μέσης είναι από τις πλέον ενδεδειγμένες λύσεις κατά του πόνου στη μέση για να μπορέσουμε έτσι  να επανέλθουμε στις καθημερινές μας δραστηριότητες πιο σύντομα και με πιο ασφαλή τρόπο . Στην εταιρεία ΚΥΡΙΤΣΗΣ Ορθοπαιδικά διαθέτουμε πλήθος από ζώνες στήριξης της μέσης, παντός είδους και σε μεγάλη ποικιλία μεγεθών. Αν το επιθυμείτε, μπορείτε να μας δώσετε και ειδική παραγγελία ώστε η ζώνη να έχει την καλύτερη δυνατή εφαρμογή πάνω σας, με βάση τη δική σας ανατομία και μόνο. Μην το καθυστερείτε άλλο! Μεταβείτε το ταχύτερο δυνατό στο πλησιέστερο σε εσάς υποκατάστημά μας και ζητήστε τη γνώμη του προσωπικού μας! Η επιστροφή στους ρυθμούς της πρότερης καθημερινότητάς σας, είναι μόλις μια απόφαση μακριά!

 

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο: «Πόνος στη μέση: Τι να κάνετε για να ανακουφιστείτε;»;

Διαβάστε περισσότερα κείμενα στο Κυρίτσης Ορθοπαιδικά Blog.

 

Καλάθι
Προϊόντα 0
Το καλάθι σας είναι άδειο