Τα βοηθήματα οδήγησης για τη διασκευή του αυτοκινήτου σας

Τα βοηθήματα οδήγησης για τη διασκευή του αυτοκινήτου σας

Με τα βοηθήματα οδήγησης μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές στο αυτοκίνητό σας για να μετακινήστε με ασφάλεια και ευκολία. Παρά τις κινητικές δυσκολίες ή την αναπηρία μπορείτε να μείνετε αυτόνομοι διατηρώντας το δικαίωμα να οδηγείτε όπου θέλετε, όποτε θέλετε. Βέβαια, τα βοηθήματα οδήγησης δεν αφορούν μόνο τη διασκευή του οχήματος για να το χρησιμοποιείτε αποκλειστικά ως οδηγός. Υπάρχουν βοηθήματα που εξασφαλίζουν την ασφαλή και άνετη μετακίνηση συνεπιβατών με κινητικές δυσκολίες και του αμαξιδίου τους. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε όλα όσα πρέπει για τα βοηθήματα με τα οποία θα διασκευάσετε κατάλληλα το αυτοκίνητό σας.

Οδήγηση

Σήμερα κυκλοφορούν στο εμπόριο βοηθήματα που μπορούν να προσαρμόσουν το όχημά σας στις δικές σας ανάγκες. Αρχικά, αν παρουσιάζετε έλλειψη λειτουργικότητας στα δάχτυλα ή στον καρπό, μπορείτε να οδηγείτε με ασφάλεια χάρη στις συσκευές χειριστηρίου τιμονιού. Τοποθετήστε αυτούς τους μοχλούς στο τιμόνι, ώστε να μπορείτε να στρίβετε εύκολα και να διατηρείτε τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Επιπρόσθετα, με μία συσκευή αυτόματου χειρόφρενου θα νιώθετε απόλυτα ασφαλείς: πατώντας ένα κουμπί το αυτοκίνητό σας φρενάρει αμέσως. Τοποθετήστε την κάτω από το όχημα και συνδέστε την με το αρχικό καλώδιο φρένου στάθμευσης. Ουσιαστικά το βοήθημα αυτό αντικαθιστά το χειροκίνητο χειρόφρενο. Φυσικά, μπορείτε να κάνετε τροποποιήσεις και σε ό,τι αφορά τα πεντάλ. Με ένα εξατομικευμένο σύστημα πεντάλ μπορείτε να καθορίσετε τις λειτουργίες ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες: είτε αφορά την επιτάχυνση είτε το φρένο είτε το μήκος των πεντάλ, τα σύγχρονα βοηθήματα δίνουν τη λύση. Αν αντιμετωπίζετε δυσκολία στην κίνηση των κάτω άκρων, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα πεντάλ με έναν μοχλό χειρός. Έτσι, επιταχύνετε ή φρενάρετε χειροκίνητα.

Ασφάλεια στη μετακίνηση

Εκτός από τα βοηθήματα που επιτρέπουν την οδήγηση σε ΑΜΕΑ, υπάρχουν και αυτά που καθιστούν άνετη τη μετακίνησή τους. Πιο συγκεκριμένα, τα κατάλληλα βοηθήματα δίνουν τη δυνατότητα για την ασφαλή μετακίνησή σας με το αναπηρικό σας αμαξίδιο. Γι’ αυτό, είναι απαραίτητη η εγκατάσταση ενός συστήματος που δένει το αμαξίδιο σε τέσσερα σημεία στο δάπεδο, κρατώντας το σταθερό. Αντίστοιχα, μία ειδική ζώνη ασφαλείας τριών σημείων σάς συγκρατεί στο αμαξίδιο κατά τη μετακίνησή του οχήματος. Μια άλλη επιλογή είναι να εξοπλίσετε το αυτοκίνητό σας με ένα ειδικό κάθισμα. Στην αγορά κυκλοφορούν συστήματα που επιτρέπουν την εύκολη μεταφορά σας από το αμαξίδιο στο κάθισμα, χωρίς να πρέπει να σας σηκώσει κάποιος. Τέτοια βοηθήματα μέσω της σύνδεσής τους με μια περιστρεφόμενη βάση στη θέση του καθίσματος, επιτρέπουν να σύρεται το άτομο στη θέση. Η διαδικασία αυτή είναι αρκετά εύκολη και άνετη και μπορείτε να μεταφέρετε τον μηχανισμό μαζί σας αποθηκεύοντάς τον στο πορτ-μπαγκάζ.

Φόρτωση και μεταφορά αμαξιδίου

Θα πρέπει να μεριμνήσετε, επίσης, και για την τοποθέτηση του αμαξιδίου στο αυτοκίνητό σας. Ένας ανελκυστήρας ανύψωσης προσφέρει ασφάλεια κατά την τοποθέτηση του αμαξιδίου. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε κάποια ράμπα με αντιολισθητική επιφάνεια. Ένα αποθηκευτικό κουτί οροφής θα δώσει λύση στην αποθήκευση του αμαξιδίου σας για όσο μετακινείστε με το όχημα. Το βοήθημα αυτό είναι ιδανικό τόσο για οδηγούς όσο και για επιβάτες, καθώς εξασφαλίζει την εύκολη μεταφορά του αμαξιδίου. Είναι αδιάβροχο, λειτουργεί με τηλεχειριστήριο και δεν καταλαμβάνει χώρο εντός του οχήματός σας. Αν πάλι διαθέτετε αρκετό χώρο στο αυτοκίνητό σας, μπορείτε να τοποθετείτε το αμαξίδιο στο πορτμπαγκάζ. Γι’ αυτό, χρησιμοποιήστε έναν γερανό αυτοκινήτου που θα ανυψώσει το αμαξίδιο, ενώ εσείς τον κατευθύνετε μέσω ενός τηλεχειριστήριου.

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΑ: Διασκευή αυτοκινήτου με βάση τις ανάγκες σας

Στην εταιρεία ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΑ μπορείτε να βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για να κάνετε τις απαραίτητες τροποποιήσεις στο όχημά σας. Είτε είστε ο οδηγός είτε συνεπιβάτης, έχουμε όλα τα βοηθήματα για να σας προσφέρουμε μετακίνηση με ασφάλεια και άνεση. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το προσωπικό μας, το οποίο θα σας προτείνει εξατομικευμένες λύσεις για να ανακτήσετε την αυτονομία σας.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Τα βοηθήματα οδήγησης για τη διασκευή του αυτοκινήτου σας»;

Διαβάστε περισσότερα κείμενα στο Κυρίτσης Ορθοπαιδικά Blog.

Καλάθι
Προϊόντα 0
Το καλάθι σας είναι άδειο